Google maakt release datum Daydream View bekend

Google heeft vandaag bekend gemaakt dat haar nieuwe VR-bril genaamd Daydream View vanaf 10 november te koop is.

We hebben het al eerder over Google’s Cardboard gehad, maar nu komt Google met zijn opvolger voor VR. Deze nieuwe VR bril zou voornamelijk prettiger aan moeten voelen en lichter zijn in gebruik omdat deze van stof gemaakt is.

google-daydream

 

Besturing

Daarnaast komt de Daydream met een handzame controller die (net zoals bij de Oculus Rift) met een hand te bedienen is, maar daar ook een Wii functionaliteit aan toegevoegd zodat je om je heen kunt slaan. Dit maakt het voor het gebruik van applicaties een heel stuk interactiever en zorgt er daarom voor dat het niet alleen bij een korte demo blijft.

 

De apps

Verwacht wordt dan ook dat de Daydream je heel wat plezier zal bieden bij het kijken van je favoriete series op Netflix of Youtube streams. Maar ook nieuwe apps zoals Relax VR om te genieten van een heerlijke rustige omgeving als je even op bed gaat liggen bijvoorbeeld.

 

De headset

De headset komt in drie verschillende kleuren: Grijs, Licht grijs en Bordeaux en kun je het stuk dat tegen je hoofd drukt makkelijk uitwassen.

Leverbaar

De headset is te koop voor € 69,- en vanaf 10 november te koop. Helaas is deze voorlopig nog alleen in de US, UK en Duitsland te verkrijgen. Wanneer deze in de Benelux leverbaar is, is nog onduidelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *