Top 5 Virtual Reality games voor kinderen

Nu jij een VR bril hebt, willen jouw kids dit natuurlijk dolgraag ook eens proberen. Gelukkig is er genoeg kind-vriendelijke content beschikbaar, om ook kinderen kennis te laten maken met Virtual Reality. In dit artikel vind je de beste Virtual Reality games voor kinderen. Deze gratis games zijn beschikbaar voor de Oculus Rift of voor een VR bril die werkt met een smartphone, bijvoorbeeld een Cardboard.

 

1. Lucky’s Tale

luckys-tale

(Gratis – Oculus Rift – Download via Oculus Store)

Lucky’s Tale is een vrolijke, avontuurlijke game speciaal ontwikkeld voor de Oculus Rift. Lucky rent, springt en klimt door een kleurrijke wereld vol met spannende avonturen en gekke wezens. De game is te vergelijken met Mario, maar omdat dit een Virtual Reality game is voelt het veel meer alsof jij zelf midden in de wereld staat. Daarmee geeft het spel een unieke twist aan de “3rd person perspective” platformgame.

Lucky is een klein, schattig vosje die je intuitief door de virtuele wereld heen beweegt. Een perfect spel om kinderen voor het eerst kennis te laten maken met Virtual Reality en staat daarmee met recht op de eerste plaats.

 

2. Lamper VR: First Flight

lamper-vr

(Gratis – Smartphone – Download via Playstore of iTunes)

Een leuke, eenvoudige game. De speler is een vuurvliegje en moet obstakels ontwijken om goed te kunnen blijven vliegen. Dit doe je door je hoofd, met je VR bril op, te bewegen. Het is een korte, laagdrempelige game die je gemakkelijk oppakt.

 

3. Invasion

invasion

(Gratis – Oculus Rift – Download via Oculus Store)

Een kleurrijke, korte VR demo van ongeveer 4 minuten door de makers van Madagascar. Invasion gaat over twee aliens met grote ambities om de wereld te veroveren en iedereen te vernietigen die hun probeert tegen te houden. Maar in plaats daarvan worden ze begroet door de schattigste dieren op aarde, twee fluffige witte konijntjes, waarvan jij er één bent!

 

4. Froggy VR

froggy-vr

(Gratis – Smartphone – Download via Playstore of iTunes)

Froggy heeft leuke graphics en gave audio, waardoor het een leuke ervaring kan zijn voor kinderen. De speler bestuurt een kleine kikker die probeert naar huis te komen. Tijdens het spel is het aan jou om verschillende vijanden te verslaan door de verschillende zones heen.

 

5. Henry

henry

(Gratis – Oculus Rift – Download via Oculus Store)

Henry is een verhaal over een kleine egel met een groot probleem.. hij houdt van knuffelen! Nadat hij alleen achterblijft op zijn eigen verjaardag doet hij een wens die alles veranderd. Tijdens dit verhaal zit je dankzij de goede VR technieken midden in het huis van Henry en heb je het gevoel alsof je er echt bij bent. Het is een mooi, emotioneel verhaal met een achterliggende boodschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *